www.woodcraft.cz
kontakt:
Dana - Tulačka

Liberty Tramping

(25.9. 2006 15:17:00)

Vzhledem k tomu, že mnozí z vás si lámou hlavu, co to mé "Liberty Tramping", v jehož znamení jsem se podepisovala v Praskotu, vůbec znamená, tak vám tu dávám na vědomí, filosofickou formou, že jde jen o mé osobní přesvědčení a životní zkušenost s lidmi, né o žádnou plánovanou organizaci.

Liberty Life
Liberty Tramping

*

Když máš potřebu psát, tak piš. Nenechej se odradit, zviklat. Když se Ti chce zpívat, tak si zpívej, třeba sám pro sebe. Když malovat, tak maluj. Když tančit, tak tancuj. Když dělat kotrmelce, tak dělej kotrmelce a né stojky, jen proto, že je děla někdo jiný.
*
Když Tě někdo kritizuje, pomlouvá, nespravedlivě osočuje, neboj se konfrontace, Určitě docílíš lepšího výsledku než si jen ulevit stěžováním si u někoho jiného. Toho, kdo se konfrontace vyhýbá, můžeš považovat za zbabělce a skutečného vinníka. Určitě to není Tvůj kamarád. Neztrácej s ním čas.
*
Dej uznání spíš druhým než sám sobě a uměj se zastat beze strachu. Získáš si skutečné přátele. Neponižuj sebe ani druhé, hlavně ne před neoprávněnou nadřazeností jiných.
*
Osvoboď své vědomí od pocitů vinny, zvlášť za chyby jiných. Nenech si vnutit cizí vinu i když se o to někdo sebevíc bude snažit.
*
Nerozčiluj se když se rozčilují druzí, ale zůstaň sám sebou. Nezdílej negativitu s ostatními a zbav se strachu, že tím pozbudeš spoustu kamarádů. Zůstanou Ti jen ti nejlepší.
*
Neboj se přiznat chybu, hlavně sám sobě. Uleví se Ti.
*
Řeš situace raději s humorem a veselou myslí. Vyřešení je snažší.
*
Dej přednost člověku před majetkem. Kdo nevidí člověka, sám se stává nikým, ani peníze mu nejsou nic platné. Člověka si nemůžeš koupit, ani si dělat na něj, či jeho život, jakékoliv nároky.
*
Když Tě někdo zradí, neoplácej mu. Považuj to za životní zkušenost která Tě obohacuje a posiluje. Sám se ke zradě nesnižuj, dokážeš tím, že máš lepší charakter.
*
Neboj se myslet a psát svobodomyslně a když je třeba, tak mluvit nahlas, ale né ve zlém. Svoboda tisku Tě však neopravňuje k nepravdivým a nepodloženým informacím.
*
Nevěř všemu co slyšíš, ale přesvěč se sám kde můžeš. Uměj naslouchat i němé tváři a šelestu listí. Nauč se číst i mezi řádky. Uhodneš podstatu věcí mnohem snáž.
*
Sebevzdělávej se, hlavně co se týká Tvého a Tvých nebližších, zdraví. Vyber si zájmy které budou obohacovat Tvůj život a budou užitečné i ostatním. Rozděl se s ostatními o to nejlepší. Zbavíš se tak sobectví a dočkáš se stejného od jiných.
*
Chceš-li někoho změnit, změň nejdříve sám sebe.

Dana - Tulačka - Toulavá Vlčice z Kanady

kontakt: Dana - Tulačka

design and produce made by © Pavel Spálený - Yučikala Wičaša www.yucikala.net